Alle lichten op groen voor de Landelijke Open Huizen Route op 3 oktober 2015!

Zaterdag 3 oktober a.s. vindt de landelijke Open Huizen Route weer plaats. Ook Kreuwels Vastgoed uit Sint Geertruid opent weer de deuren van een aantal bij hem te koop staande huizen. Geïnteresseerde kijkers kunnen van 11:00 tot 15:00 uur niet alleen de te koop staande huizen bezoeken maar ook op het makelaarskantoor zelf terecht voor een kopje koffie én al hun vragen over de lokale woningmarkt.

Niets staat een succesvolle oriëntatie en zoektocht naar het ideale huis in de weg. De hypotheekrente is historisch laag, de betaalbaarheid van de te koop staande huizen is zeer goed. 

 

Premier Rutte gaf tijdens Prinsjesdag een positief signaal af. De economie begint weer te draaien en de vooruitzichten voor 2016 zijn positief. Dat geldt zeker voor de woningmarkt. Deze zit weer in de lift. Het vertrouwen is groot. Het aantal woningverkopen ligt weer op bijna 90% van het niveau van 2008. De vraag naar een nieuwe woning heeft zich de laatste jaren als het ware opgestapeld. In een tijd van dalende prijzen durft bijna niemand in te stappen. Je zou maar eens teveel betalen? Logisch, het kopen van een woning doe je niet zomaar. Het is een investering voor de lange termijn. Maar nu is die uitgestelde vraag los gekomen. Het afgelopen jaar hebben we de woningmarkt lokaal en in de regio dan ook zien stabiliseren en aantrekken.

 

Lokale markt

Inmiddels kunnen we landelijk al weer spreken over een prijsherstel van 4 à 5%. Hoewel de prijsstijgingen in de ene regio groter zijn dan in de andere, is er in alle provincies inmiddels weer sprake van een prijsstijging. Dat is winst voor iedereen die nu met een restschuld is opgezadeld.

 

Betaalbaarheid goed

  

Het Kabinet heeft de leenregels flink aangescherpt. Maar een uitzonderlijk lage hypotheekrente maakt een koopwoning toch aantrekkelijk en voor velen bereikbaar. De hypotheekrente is op het laagste punt in vijftig jaar beland. Zo bedraagt de rente bij een rentevaste periode van 5 jaar nu gemiddeld 2,12%. Ook de rentes voor andere rentevaste periodes bevinden zich op een uitzonderlijk laag niveau. Daarnaast zijn de prijzen de afgelopen jaren enorm gedaald, bijna 20%. Ondanks de recente prijsstijgingen, zitten we nog lang niet op het niveau van voor de crisis. Dit alles maakt dat de betaalbaarheid op dit moment prima is. De maandlasten van een koopwoning zijn op dit moment over het algemeen lager dan een vergelijkbare huurwoning. Zeker in de vrije huursector, waar de schaarste groot is.

 

Brede oriëntatie

De Open Huizen Route is een goede gelegenheid om geheel vrijblijvend een rondje langs te koop staande huizen te maken. Daarnaast kan de aankoopmakelaar relevante informatie over het woningaanbod, de lokale markt en de woningmarktmaatregelen van het Kabinet verschaffen.

 

Kijk voor de deelnemende woningen snel in ons aanbod en plan uw route!

 

Tot zaterdag!